Biblioterápiás foglalkozás

2017. október 5. (csütörtök) 17 óra
Oldás/kötés
Nyit és zár, feszít és elernyed – akárcsak testünk és vitális szerveink, életünk eseményei is ezt a pulzáló dinamikát követik. éppen ezért az oldás és kötés, és minden olyan helyzetünk, ami ezekkel a fogalmakkal leírható, nem ellentétei egymásnak, hanem ugyanannak az éremnek a két oldala. Hiszen már életünk első legdrámaibb eseménye, a születésünk nem csupán az elengedésről szól, hanem azonnali, életre szóló kötődésekről is. Valahányszor elengedünk valamit, valakit, újból kötődni, függeni vágyunk. Mi mindenhez kötődünkő Köt-e a származásunk, a vér, a környezet, a nyelvő Hogyan kötődjünk, váljunk le biztonságosanő Milyen a jó elengedés / váláső Hol vannak az egészséges függés határaiő Ezeket és más, a résztvevők által hozott kérdéseket járja körül ez az önismereti csoport, változatos mőfajú, korú és eredető irodalmi szövegek és filmek közvetítésével, biblioterápiás/filmterápiás módszerrel.
A biblioterápiás / irodalomterápiás módszer alapja az a felismerés, hogy a (nem feltétlenül irodalmi) szövegek kiválóan alkalmasak a személyes történetek feltárására, megélésére, a csoport dinamikája által segített önreflexióra és ezáltal az önismereti munka segítésére. Az ülésen való részvételhez nem szükséges előképzettség vagy irodalmi végzettség, mert az irodalmi szövegek csupán kapaszkodóként szolgálnak a személyes témák kibontásához. Nem a mőveket elemezzük, hanem önmagunkat és egymást ismerjük és értjük meg a mőveken keresztül, egymás segítségével.
A csoportot vezeti dr. Király Hajnal okleveles biblioterapeuta, filmesztéta.
A csoport maximális létszáma 10 személy, ezért előzetes bejelentkezés szükséges a hajnal.kiraly@gmail.com címen. Az üléssorozat 12, 2-3 hetente tartandó alkalmat foglal magába, a 2017 október – 2018 június időszakban. Az első három foglalkozás nyitott új érdeklődők számára, utána a csoport bezárul és állandó tagokkal folytatódik.
 Az első foglalkozás időpontja: 2017. október 5. csütörtök, 17 óra