Megemlékezés: 120 éve született Széchenyi Zsigmond

2018. január 16. (kedd) 16 óra
120 éve született Széchenyi Zsigmond vadász, utazó, író
Kurunczi Mária vetített képes bemutatója és Bogoly József Ágoston előadása Széchenyi Zsigmond életpályájáról és írásmővészetéről.
Széchenyi Zsigmond (1898-1967) a magyar vadászirodalom klasszikus szerzője. életcéljának az állatvilág és a természet tanulmányozását tekintette. Felvillannak a vadászélmények képei és az egzotikus környezetek ihlette írásmővészet részletei. Széchenyi Zsigmond számos kiadást megért Csui!... címő híres könyve széles körben ismert. Afrikai tábortüzek címő könyvében érdekfeszítő módon írt afrikai vadászatairól. Hengergő homok címő könyvében a Líbiai-sivatagban szerzett vadászélményeit örökítette meg. Alaszkai utazásáról Alaszkában vadásztam címmel adott ki könyvet. Indiai vadászélményeit Nahar címő mővében osztotta meg olvasóközönségével. Kiadott könyveinek összességét tekintve, könyvei több mint másfél millió példányban kerültek terjesztésre. Széchenyi Zsigmond Afrika-, Alaszka- és India- élményei vetített képpel, előadással válnak újra élővé.